onsdag 29 oktober 2008

Bara en vecka kvar. Tack och lov!

Nu är det mindre än en vecka kvar till det amerikanska presidentvalet. Jag ser ljus i tunneln! Hade det inte varit för att valet var så oerhört viktigt hade jag lagt ner det för länge sedan. Utrikespolitik är allt som oftast roligt att följa, men inte när det kommer till amerikanska presidentval. Mer innehållslöst trams för man leta efter.

tisdag 21 oktober 2008

M(m)mm, va härligt med lite profit från ockuperad mark!

Okej, en ledamot i moderaternas partistyrelse sitter med i styrelsen för ett bolag som under flera års tid har haft verksamhet på ockuperad Palestinsk mark, i strikt strid med folkrätten. När det blir en mediakarusell kring det hela går det ut och tar allt tillbaka, därmed finns det ingen anledning till kritik hävdar Statsministern. Men ansvarstagande för sin affärsverksamhet bör väl gälla även innan media tar upp det hela? Eller är det till och med så att den borgerliga regeringen anser det vara okej att bryta mot folkrätten om det finns ett vinstintresse? Var är statsministerns fördömanden?

Läs mer här. Och här.

onsdag 15 oktober 2008

Min fritid i Sverige, 15 års fängelse för Västsaharier

Som nyinflyttad i en större stad längst Sveriges västkust händer det med jämna mellanrum att jag deltar i olika demonstrationer i området. Främst givetvis för att det är ett sätt att ta ställning och åtminstone försöka göra skillnad. I bakgrunden finns även mer dolda syften. Vänkretsen här är avsevärt mindre än hemmavid och politiska sammankomster brukar locka människor jag har lätt för att kommunicera med. Dessutom är dessa möten bra källor för att läsa av politiska strömningar bland politiskt aktiva utan att behöva betala en endast krona för någon dyr facktidning eller dyl. Demonstrationer är kort sagt den ultimata aktiviteten för att en nyinflyttad.

Denna sysselsättning är dock inte lika harmonisk överallt. Idag kom jag över detta korta nyhetsreferat. Åtta Västsaharier i södra Marocko har dömts till 1-15 års fängelse för att ha deltagit i fredsliga demonstrationer. Som om inte det räckte uppges de ha blivit torterade. Vad som är ett simpelt fritidsintresse för mig ger 15 års fängelse och tortyr för Västsaharier i Marocko. En demostation kan här få en framsida i lokalpressen, 15 års fängelse och tortyr når inte ens fram till Svenska medier.

Snälla hjälp mig! Jag förstår inte. Hur kan en hel värld vara tyst och låta övergreppen fortgå?
Jag ber dig, svara mig. Jag förstår verkligen inte.

lördag 11 oktober 2008

Nytt Murbruk till kunskapens hus

I en punkig gör-det-själv-anda kämpar Murbruk förlag på med att sin ambition att ge ut böcker som kanske aldrig hade kommit allmänheten till känna annars. Deras senaste nya böcker går att läsa om här.

För den som tröttnat på alla "hej-titta-på-mig-bloggar"

Blogghysterin håller vårt land i ett järngrepp. Detta fenomen har alltid fascinerat, men framförallt skrämt mig. Den som tror att man kan förändra världen genom en blogg måste vara dum i huvudet! Visst kan det vara lite roligt att diskutera med andra på ett Internetforum som detta, men något praktiskt förändring innebär det knappast. Det görs istället genom klassiskt folkrörelsearbete.
Blogghysterin är för mig det postmodernistiska samhällets individualism, draget in absurdum.

Diskussionsforumen är dock alltid bra att ha. För att undvika den egocentrering som en personlig blogg (likt den ni läser nu) lätt leder till rekommenderas bloggar där flera människor skriver tillsammans. En sådan är Rödluvans nya blogg. Den är helt klart läsvärd!

måndag 6 oktober 2008

Prote(s)trörelsen går mot nya höjder!


Idag var den 4:e måndagen i följd som vi var på Stora Torget i Borås mellan 12.15 och 13.00.

Vi kommer att vara där varje måndag till valet i september 2010.

Idag var vårt krav: " Sluta jaga sjuka människor"

Nästa måndag protesterar vi mot pensionärsskatten.

söndag 5 oktober 2008

Så var det dags igen!

Ännu ett mästerligt nummer av alla rättrognas självklarara nyhetsbyrå, Rödluvan, finns nu massorna till handa. Se här.